Πρόεδρος

Μητροπολίτης Χερουβείμ

Ο Μητροπολίτης Βιθυνίας & Παμφυλίας κ.κ. Χερουβείμ γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα Αλέξανδρος Δουκατάς. Από το 1979 συνδέθηκε με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Αυλώνος και Βοιωτίας Άγγελο, υπηρετώντας στη συνέχεια ως Αρχιμανδρίτης. Συνάντησε. Ο Χερουβίμ έγινε βοηθός του Μετ. Άγγελος στο ιεραποστολικό του έργο. Το 1981 εντάχθηκε στη Μοναστική Αδελφότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ και έγινε ο πρώτος μοναχός. Έλαβε το Μεγάλο Σχήμα το 1983, Χειροτονήθηκε Διάκονος και Ιερέας από τον Αειμνή Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Τιμοτβαίο.

Το 1986 ακολούθησε τον Met. Αγγέλου και εντάχθηκε στην Γνήσια Ορθόδοξη Εκκλησία. Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2010 χειροτονήθηκε Εφημέριος από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Άγγελο Αρχιεπίσκοπο Μεδιολάνων Ευλόγιο και τον Μητροπολίτη Βουλγαρίας Γερβάσιο, με βοηθούς τους Επισκόπους Πορφύριο και Γαβριήλ. Έλαβε τον τίτλο του Επισκόπου Βιθυνίας. Υπηρέτησε τον Met μας. Άγγελος πιστά, φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία των μοναστηριακών κτημάτων, την ψαλμωδία των μοναχών και τη λειτουργική ακρίβεια του κλήρου. Έχει εκπροσωπήσει τη σύνοδο σε συναντήσεις και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στις 15 Μαΐου 2021, μετά την κοίμηση του Μετ. Αγγέλου, συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος με σκοπό την εκλογή νέου Μητροπολίτη. Στη συνοδική συνεδρίαση προήδρευσε ο Μετ. Σεραφείμ Μόσχας μετά από πρόσκληση των παρισταμένων επισκόπων. Στους επιζώντες Έλληνες επισκόπους προσχώρησε ο Bp. Ειρηναίος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και Bp. Σεραφείμ από τη Γερμανία. Οι άλλοι επίσκοποι δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω των περιορισμών για τον COVID, αλλά είχαν δώσει ο καθένας τους πληρεξούσιους του πριν από τη συνάντηση.

Μετά από προσευχή και συζήτηση η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Πρ. Χερουβείμ Βιθυνίας στο προεδρείο της Ιεράς Συνόδου. Ανυψώθηκε σε Μητροπολίτη στη Θεία Λειτουργία για την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων.

Είναι κάτοχος Ανώτατου Πτυχίου Ηλεκτρονικής, μιλάει Αγγλικά και αποφοίτησε ως Διευθυντής Βυζαντινής Μουσικής από το Εθνικό Αμφιθέατρο.


Δικαιώματα Ἀντιγράφου 2011-2021. Μέ τήν ἐπιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Copyright 2011-2021. All rights reserved.